جلوگیری از زلزله، تقریبا امری محال است و تاکنون راه حلی برای آن پیدا نشده است اما بسیاری از کشورهای توسعه یافته توانسته اند با تغییر سیستم شهرسازی خود و ساخت بناهای مقاوم در برابر زلزله، زیان ها و خسارات ناشی از زلزله را به حداقل برسانند.
در کشور ما نیز آیین نامه ۲۸۰۰ برای مقاوم سازی ساختمان ها در برابر زلزله تدوین شده است که طراحی ساختمان ها می بایست براساس این آیین نامه باشد. اگر یک ساختمان طبق استانداردهای مهندسی و اصول مقاوم سازی ساخته شود، می توان تضمین کرد به میزان قابل توجهی در برابر زلزله مقاوم است.
برای آگاهی بیشتر شما عزیزان در ادامه به معرفی و توضیح بعضی از المان های مقاوم سازی ساختمان می پردازیم.
استحکام و مقاومت اجزای ساختمان:
تجهیزات مکانیکی، الکتریکی و سایر اجزای سازه باید از مقاومت لازم در برابر لرزش های ناشی از زلزله برخوردار باشند و عملکرد آن ها پس از وقوع زمین لرزه دچار اختلال نگردد. این تجهیزات از این توانایی برخوردارند که حتی بعد از تکان های شدید همچنان عملکرد خود را ادامه دهند.
پروژه تالی پارک معلم از اسکلت بتنی به همراه دیوار برشی و شمع بتنی برخودار است که وجود این اعضا و عملکرد هماهنگ آن ها با یکدیگر باعث مقاومت ساختمان دربرابر زلزله می شود. بتن این پروژه از نوع بتن پرمقاومت با عیار ۴۰۰ بوده و برای مقاومت سازه در برابر زلزله از دیوار برشی در دهانه های مختلف ساختمان استفاده شده است.